torsdag den 23. oktober 2014

Fyring gav sparket til start af egen virksomhed

En enkelt mand har turde tage skridtet og starte sin egen selvstændige virksomhed. Vi har været ude at besøge virksomheden NHstål.


Efter han blev fyret fik han modet til at starte sin egen virksomhed. Han havde tænkt på det i mange år, og nu havde han jo brug for arbejde. Efter 6 måneder var hans virksomhed startet. Virksomheden har nu eksisteret i 27 år med den samme ejer, han hedder Mogens og er 64 og kører stadig forretningen. Mogens har arbejdet inde for smedebranchen i 16 år før han startede virksomheden. Før arbejdede han i Farum på Nordsjælland. Han flyttede til Vester Skerninge, fordi hans familie boede i nærheden.
Et lille projekt de lavede for sjov
Han startede NHstål med støtte fra sin kone Hanne, og opfordringer fra tidligere arbejdsgivere.
Hans virksomhed skærer, bøjer og klipper i alle materialer f.eks. træ, plastic, og forskellige metaller.
Da han startede havde han allerede et par sikre kunder, og har fået flere ligesiden. Men han kan ikke så godt lide den kontakt han har med sine kunder nu. Eller rettere sagt den kontakt han ikke har. De fleste ting sker over computeren idag, og dengang havde man mere face to face kontakt med kunderne. Han har især fået flere kunder efter han i 2003 fik en vandskæremaskine, som nu er deres hovedbeskæftigelse.
Vandskæremaskinen
Efter årene syntes han at det er blevet sværere og mere krævende at have en virksomhed. Så idag syntes han at det er rigtig modigt at starte en virksomhed, men dengang var det ikke det store. Han syntes det er mere modigt idag fordi at der er meget strammere krav til en virksomhed, og priserne er pressede.
Han har nu arbejdet der i 27 år, og er ved at være klar til at give virksomheden videre. Om 2 år vil han gerne gå på pension, men vil også gerne have sikret at NHstål kører videre.


skrevet af Signe Callesen og Emma Rasmussen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar