fredag den 24. oktober 2014

Fra sygeplejerske til sexarbejder

Fra sygeplejerske til sexarbejder


af Frede, Jakob-Emil og Oscar

Alle har en forestilling om det at være prostitueret, men er det nu også den rigtige forestilling vi har. Er det bare en sidste udvej at være prostitueret? Er det også et seriøst erhverv? Kræver det mod eller er det bare for dem der har mistet det.  


Susanne
49 år og prostitueret. Den beskrivelse passer til Susanne Møller. Det politisk korrekte ord for hendes erhverv er sexarbejder. Hun bruger en gang i mellem ordet ‘luder’ men det kan for mange virke stødende. Hun har tidligere været sygeplejerske i 15 år, men ville prøve livet som prostitueret. Efter et halvt år havde hun tjent så mange penge at hun blev momsregistreret, og valgte først der at blive sexarbejder. Hun har i dag sin egen klinik, og har været sexarbejder i 9 år, og hendes liv udenfor arbejdet er ligeså normalt som før hun blev prostitueret. Hun har stadig sin mand og sine tre børn efter de 9 år. 

Prostitueredes rettigheder

I Norge og Sverige har de kriminaliseret købet af sex, hvilket gør det meget sværere at være sex arbejder. I Danmark er det ikke ulovligt at købe og sælge sex. Sexarbejdere skal betale skat, men det er ikke et anderkendt erhverv og de har ikke rettighederne der følger med når man betaler skat. Det gør forholdene sværere for sexarbejdere, og det vil Susanne gerne lave om på. Derfor har hun valgt at gå offenligt for at kæmpe for sin sag. For Susanne krævede det ikke det store mod at blive prostitueret. Det at kæmpe for de prostitueredes rettigheder og for ikke at kriminalisere køb af sex i medierne krævede meget mod.
Hun har nu valgt at træde ud af medierne, fordi hun ikke syntes det gjorde en forskel, og hendes børn ikke syntes om det.

Familie og venner
Da Susanne startede med at være prostitueret, vidste hendes venner og familie ikke noget om det.
Hun fortalte det først til vennerne og derefter familien. De kunne alle godt se at hun ikke havde forandret sig, og ikke var blevet stof-afhængig. Hun havde det stadigt godt med sin mand og sine tre børn, så det var ikke et problem. Det krævede mod for Susanne at fortælle familie og venner om hendes arbejde, og de har ikke lyst til at gå rundt og snakke højt om det. 

Vold mod sygeplejersker og prostituerede?
Susanne har aldrig oplevet nogle dårlige episoder eller nogle væmmelige kunder. Der er mange fordomme omkring at kunderne er grove og tror de kan få alt det de vil have. Men Susanne fortæller at kunderne er meget respektfulde, taknemlige og måske sødere end de normalt er. Men det er ikke alle kunder som Susanne kan kommunikere lige godt med. 
Der er lavet undersøgelser med vold blandt prostituerede i klinikker. 2% af prostituerede som arbejder i klinikker eller bordeller bliver udsat for vold, hvor 8% af sygeplejesker bliver udsat vold.

Massage
Jobbet som sex arbejder kan være på mange forskellige måder (hvad man selv bedst kan lide). Susanne fortæller at hun selv var blevet træt af det almindelige sex og tog derfor en uddannelse som massør for to år siden. Susanne giver kun seksuel massage, som hun syntes er vældigt interesant.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar